Körjournaler

En nödvändig produkt för onödiga tidstjuvar

Enligt Skatteverkets regelverk ska alla företagsbilar ha en körjournal som dokumenterar alla resor, både privata och i tjänsten. Våra elektroniska körjournaler registrerar dina körningar automatiskt och uppfyller Skatteverkets högt ställda krav på dokumentation. En nödvändig produkt för onödiga tidstjuvar, helt enkelt.

Säg farväl till tråkig administration och huvudvärk
Det finns många skäl till att automatisera dokumentationen av resor med företagsbilar. Med en elektronisk körjournal spar ni både tid, huvudvärk och risken för otrevliga skattesmällar. Manuell dokumentation i all ära, men med ett system som sköter det automatiskt kan du lägga fullt fokus på annat.

Så går det till
När du pluggat in GPS:en kan du hantera din elektroniska körjournal via hemsida och app. Körjournalen, som följer Skatteverkets krav, ger dig dessutom möjlighet att se rutter, förare och ställa in smarta funktioner för noteringar och tjänste-/privatresor. Vi på Telways sköter all drift och support. Det enda ni behöver göra är att plugga in dosorna företagets bilar. Smidigt och enkelt.

Realtidskarta
Tjänsten kan även användas för trafikledning och logistik. Alla fordon visas i realtid på samma karta. Säkerhet är också ett viktigt användningsområde – om du inte får tag på en förare.

Frågor och svar om körjournaler

Vad är en körjournal?
En körjournal är ett dokumentationsunderlag där du noterar när, hur långt och varför du kört företagets bil. Syftet med en körjournal är att ge Skatteverket rätt information om hur du använt företagets bil och i vilket syfte. På så sätt fungerar din körjournal som ett bevis för att allt har gått rätt till. Ju mer detaljerad din körjournal är, desto enklare är det för Skatteverket att göra en korrekt bedömning.

Vad är skillnaden mellan en elektronisk och en manuell körjournal?
Det finns två olika varianter av körjournaler. Elektroniska körjournaler som automatiskt noterar när, var och hur långt du har kört och manuella körjournaler där du själv för dessa anteckningar. De elektroniska körjournalerna finns både i form av fast installation och OBD-uttag.

Varför behöver jag en elektronisk körjournal?
En elektronisk körjournal är inget krav men däremot en rekommendation. Med en elektronisk körjournal slipper du som företagare eller anställd lägga tid på att dokumentera alla resor du gör med bilen. Istället sköter körjournalen all dokumentation så att du kan lägga allt fokus på körningen och arbetet.

Hur många verktyg försvinner dagligen, månadsvis, årligen?

Är det så mycket att kostnaderna börjar skena iväg?

Vi hör ofta detta från kunder i bygg & entreprenad branschen.

Vi hjälper dig!

Med vår smidiga verktygspårning får du företagets alla tillgångar på en och samma karta.